fbpx

Van wens naar realisatie

Als vormgever had ik al heel lang een wens. Karakters maken die bij me passen. Illustraties waar ik mijn volledige creativiteit in kwijt kan. Zo is Tides ‘n Waves geboren.

Inspiratie

Eigenlijk is overal inspiratie uit te halen maar de oorspronkelijke bron gaat al terug naar mijn kinderjaren. Kinderboeken vol mooie illustraties werden opgevolgd door de bekende tekenfilms. Werken bij een reclamebureau dat opdrachten kreeg van uitgeverijen hielp ook wel mee aan de dagelijkse dosis inspiratie. En toen kwam daar dat merk met het lampje. Zij gaven een nieuwe dimensie aan illustraties en animaties. Super! Zo kan ik nog meer bedrijven opnoemen waarvan er films zijn die we de laatste jaren vrijwel allemaal hebben gekeken (met of zonder kids). Alles, klein en groot, vormen mijn bron van inspiratie.

De geboorte van de illustraties

Sinds 2008 creëer ik van alles op de computer, natuurlijk ook illustraties. Door de jaren heen creëer je steeds meer je eigen stijl. Deze stijl heb ik in 2015 ‘gevonden’ bij het ontwikkelen van een logo voor de lokale textiel drukkerij. Een Zeeuwse dame. Daarop volgend werd er een gelijke illustratie ontwikkeld. Uiteindelijk zijn er nu twee dames en twee heren die als knipkaarten worden verkocht. Nog in de flow van de Zeeuwse illustraties kwam ik weer een stapje dichterbij het Zeeuwse meisje en Zeeuwse jongetje zoals ze nu op de geboortekaarten staan.

Het allereerste Zeeuwse geboortekaartje

Het Zeeuwse meisje en het Zeeuwse jongetje stonden ineens op mijn computerscherm. Ze staarden me vanuit hun wereld aan. Klaar om op avontuur te gaan!
De familie Schol had een super goede timing. Zij beleefden ook een nieuw avontuur. Ze werden voor de tweede keer papa, mama en grote zus! Op hun zoektocht naar een geboortekaartje kwamen ze bij de lokale drukkerij. Deze had ze aangeraden om met mij contact op te nemen.

Na een aantal e-mails hebben we de wensen doorgenomen en gaven ze Tides ‘n Waves de kans om een geboortekaartje te ontwikkelen. Omdat er nog geen enkel kaartje bestond had familie Schol het voordeel dat alles wat ik ontwikkelde uniek was! Een prachtige kans voor de familie, een grote eer voor mij!

De wens van familie Schol: Een Zeeuws geboortekaartje vol betekenissen

Als je een Zeeuw bent en je zoekt een Zeeuws geboortekaartje kan het niet anders dan dat Zeeland in je bloed zit. De meeste Zeeuwen zijn toch wel trots op de provincie. In het geval van de familie Schol heeft het geboortekaartje de volgende betekenissen:

  • De vuurtoren van Breskens, daar heeft opa aan gebouwd
  • De klomp slaat op de Br. 10, dit is de kotter van de familie
  • De kleding van het Zeeuwse ventje slaat op de folkloristische dag in IJzendijke
  • De Zeeuwse knop geeft de afkomst weer
  • De zee kunnen ze niet missen
  • De schol in het water staat synoniem voor prachtige achternaam
  • En het gedicht is ter nagedachtenis aan de bescherm engel die over Collin zal waken

Wil jij ook een Zeeuws geboortekaartje?

Bekijk ze allemaal

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.